torsdag den 26. januar 2012

26/1-12 Whakarewarewa & Varmt Bad

Idag har været en meget speciel dag. Først på dagen har jeg været på besøg i Whakarewarewa (Maori Landsby).  Vi fik en rundvisning af en 70 årig Maori kvinde, men hun var utrolig frisk. I denne landsby damper det op ad jorden overalt, og endda lige ved siden af husene. Det er umuligt at gå i bare tæer i denne by. Vi så flere forskellig varme pools, lige fra badekar til madlavnings pools.
DSC09060 DSC09069 DSC09079
Den dybeste vi så var dybere end 102 meter og temepraturen på overfladen var 95 gr. Denne pool blev brugt til at koge mad i, bla. majs, som vi fik til middag. Vi så også Phutu Geyseren, som skyder damp 30 meter op i luften i ca. 20 minutter ad gangen.
Inden forkosten skulle vi dog lige først se en Maori ceremoni. Vi så de mange forskellige danse de lærer fra barns ben, og de sluttede af med Haka-dansen. Til frokost fik vi Hangi Taster, som er mad lavet i geotermiske ovne (Et varmt hul i jorden).
DSC09106 DSC09113
Vi skulle mødes udenfor hotellet kl. 14.30 hvis vi ville med i et varmt bad. Det varme bad var i virkeligheden flere varme pools startende ved 38 gr. og sluttede ved 42 gr. Vandet i disse pools er fulde af mineraler, som er godt for helbredet og sjælen. Det var dejligt og man føler sig lidt yngre.
DSC09185  DSC09187
Jeg gik fra badeanstalten og videre ned i byen med nogle af de øvrige gæster, og tænk sig vi købte en kold øl. Det var tiltrængt, og derefter gik jeg på shopping i byen. Vi blev alle samlet op af en shuttlebus fra hotellet sidst på eftermiddagen.
Til aften var vi inviteret af Maori landsbyen, til en speciel Maori dinner på hotellet. Kl. 19 blev vi budt indenfor i restauranten og en af de førende Maori kvinder bød os velkommen, og fortalte lidt om den mad vi skulle have, som altsammen var lavet i de varme pools i landsbyen. Tilsidst lavede de et stort danse og sang show på scenen. Dagen sluttede med en øl og hygge i baren.