mandag den 23. januar 2012

22/1-12 Te Pa Pa

Vi gik fra morgenstunden over til rådhuspladsen i Wellington, for blandt andet at se det flotte kunst som byen har fået lavet. Henover rådhuspladsen hænger der en stor Fernball (Kugle af bregneblade i aluminium). Det ser nærmest ud som om den svæver ned fra himlen. Vi så også på trækunst lavet udaf drivtømmer, som forestillede sagnfigurer fra Maurierne.
DSC08093 DSC08103
Efter en stund hvor vi gik lidt rundt imellem al den flotte kunst, gik vi over til Te Pa Pa, som er New Zealands National Museum på 6. etager. Indenfor fik vi en guidet rundtur (Guiden var Mauri med danske aner, han hed Robert Rasmussen), hvor vi kom igennem New Zealands historie helt fra den blev skabt for mange millioner år siden og frem til det aftryk vi hvide mennesker har sat på øerne. Vi så også en del af det farverige dyrelliv der finde i landet og havet.
DSC08139 DSC08161
Vi oplevede et jordskælv, 4,2 på Richterskalaen, og så hvilke ødelæggelser det skaber. Man har årligt omkring 15.000 jordskælv på New Zealand, og man tæller kun dem som er over 3 på Richterskalaen. Vi lærte også noget om den vulkanske aktivitet, som vi også selv vil opleve de næste par dage.
Efter en frokost på museet, gik vi over til vores bus, og vi kørte så nordpå til Tongario National park. En køretur på 346 km, og 4 timer senere ankom vi til vort hotel “The Park” og blev indlogeret. Vi fik Flæskesteg til aftensmad, dog ikke helt så god som den Mor laver.