fredag den 13. januar 2012

11/1-12 Dunedin & Otago halvøen

Dagen idag startede med kort køretur ud til verdens stejleste gade. Baldwin Street har en stigning på 38 grader. Vi stog af bussen og begyndte opstigningen. Det var en god gå tur, der fik sveden frem på panden. Efter morgen motionen blev vi kørt til den botaniske have, hvor vi kunne gå lidt rundt i en halv times tid, imens Lone og Ewan handlede lidt ind til vores tur imorgen.
DSC05983 DSC05980
Så fortsatte turen ind til universitetet, hvor de gamle bygninger er bygget de første europæer der kom til Dunedin, nemlig Skotterne. Så der er bygget i keltisk stil, hvor de har brugt sorte byggesten, sammen med hvide Amarou Kalksten, meget flot. Vi hoppede på bussen igen og kørte til den gamle Togstation, som også er bygget af Skotterne i fordumstid. Resten af formiddagen var til fri disposition, så jeg gik en tur rundt i byen og så lidt på butikker og de 2 store kirker som er i centrum.
DSC06025
kl. 15 fik vi udleveret madpakker og så kom Elm Tours og hentede os i 2 minibusser og en 4-hjuls trækker. Vi skulle nu ud på Otago Halvøen og nærstudere –albatrosser, Sæler, Søløver, Fugle og Pingviner. På turen derud kørte vi ad den høje vej henover halvøen, hvor det højeste punkt er omkring 322 meter. På vej til Albatros kolonien kom min gruppe på en detour med Brian og vi så et Mauri Forsamlingshus.
DSC06083   DSC06085
Da vi ankom til albatros kolonien, fik vi en kort intro af de lokale guider, og gruppen deltes i to hold. Vi startede med at gåop til udkigshuset, hvor vi kunne se en Albatros ligge på rede lige udenfor vinduet. Albatrossen vejer omkring 7-9 kg og har et vingespænd på 3 meter. Vi fik ikke set dem flyve grundet for lidt vind.
IMG_0125  IMG_0124
Så gik køreturen videre til Brians jordområde på den østligte del af halvøen. Her skulle vi første vandre lidt ned ad bakke, men så kom vi også frem til en gruppe Pelssæler med unger. Det var sjovt at se disse sælunger lege i den små pools der var. Så gik vi op ad bakken igen og ned på den anden side.
DSC06091  DSC06100
Nede på stranden kigge vi efter søløver, men så i første omgang nogle Blå Pingvinunder ligge i rederne og vente på deres mor skulle komme hjem med mad – de kan være på jagt i havet i 12-14 timer. Da vi kom lidt henad stranden så vi en Guløjet Pingvin komme ind på stranden og vralte op imod klipperne. Vi så søløven cruize op langs stranden fordi den søgte fter en mage. Vi gik så lidt op i klipperne til et udsigtspunkt. Her kunne vi stå i et udkigshus og se på pingvinerne gå op til deres reder. De gule pingvinunger er på nuværende tidspunkt omkring 6 uger, og er større end forældrene, idet de bliver overfodret indtil de er klar til at komme i vandet. Vi kom ret tæt på disse pingviner. Et utroligt sjov og flot dyr. Da vi kom ned på stranden igen så vi en søløve på vej op på dtranden, og dn poserede også lidt inden den løb ud i vandet igen. Herefter gik turen hjem til hotellet igen.
IMG_0122