mandag den 16. januar 2012

15/1-12 Skippers Canyon

Vågnede op til noget sælsomt vejr. Det regnede i nat, men det sneede også på toppen af bjergene omkring os. Det er mget usædvanligt på denne tid af året.
DSC06783 DSC06780
Vi tog tidligt afsted ud imod Skippers Canyon. Derude er der meget guldgraver historie, og vi skulle også besøge guldgraver familien Jerry & Wenky. Turen derud kan ihvertfald huskes i lang tid, på nogle strækninger oppe på bjergvejen, følte jeg at det var nødvendigt at læne til venstre. Vejen blev lavet af de kinesiske guldgravere da der ikke længere var guld at finde i Arrowtown.
DSC06927 DSC06857
Ude i disse bjerge er flere scener fra Ringenes Herre optaget, men også mange reklamefilm bliver optaget i dette område. Blandt andet er Subaru reklamen optaget på denne bjergvej.
Da vi ankom til Jerry og Wenky’s sted gik vi ned og så deres museum, og så lidt på området, hvor vi kunne se stederne de selv havde gravet guld. Jerry & Wenky er 5. generation guldgravere på stedet. Efter rundturen fik vi en dejlig frokost bestående af salat, lammepølser og lammesteaks, og dertil juice.
DSC06925  DSC06920
Efter frokost fik vi alle udleveret fleecetrøje, våddragter, redningsvest & hjelm. Nu skulle vi så lige køre en lille bumpy tur i busserne, men så skulle vi også ud at riverrafte. Christian, Kalle, Egon og jeg skulle i 2 mands funny kajakker. Vi fik en lille sikkerhedsbriefing, og steg så i kajakkerne. Jeg bagerst og Egon forrest. Vi skulle forsøge at holde os bag den forreste af de store raftingbåde. Det gik over stok og sten, og var hyle sjovt at sejle ned og mange strømfald og igennem tætte slugter.
IMG_0709 IMG_0771
Der belv også tid lidt sjov og ballade undervejs, og vi fik også et udsprings/badestop på halvvejen. En del tog chancen og hoppede ned fra klippen. Da vi nåede enden af turen, skulle 13 af os videre ud og sejle med en Jet båd. Guiderne havde lavet en special deal til os, så vi kunne komme ud at sejle i jetbåd til halv pris. Det var meget sjovt, og der var fart over feltet, med 360 graders vendinger. Farten lå konstant i nabolaget af 80 km/t. Båden krævede kun 10 cm vand for at sejle. Motoren var en V8 Chevy WaterJetmotor. Da vikom tilbage var der kaffe og kage efter en hurtig omklædning.
Så gik turen hjem til hotellet igen, hvor vi havde Barbeque fest ude på parkeringspladsen. Meget hyggelig afslutning på en god dag.