tirsdag den 17. januar 2012

16/1-12 Mt. Cook

Tidlig op og afsted på bussen. I dag skal vi op til Twizel og have en overnatning. Vejen derop er en køretur på 300 km. Undervejs havde vi et kaffestop i Omarma. Da vi kom tættere på Twizel kunne vi i horisonten ane et nyt bjergmassiv. Vi skal nemlig ud at vandre 12 km ind til Gletsjersøen ved mt. Cook. Inden vi når til Mt. Cook, gør vi et stop ved en menneske skabt sø – Lake Pukaki, hvor vandet har et helt utroligt blå/turkis skær. Farven skabes ved krystaller fra bjergene og smeltevandet fra gletsjeren. Søen er en del af en større sammenhæng imellem 4 søer, som anvendes til vandkraftværker. De 4 søer er: Lake Pukaki, Lake Ohau, Lake Benmore & Lake Tekapo. Der er etableret kanaler imellem alle fire søer, for at udnytte vandet mest muligt.
DSC07115 DSC07123
Da vi havde taget nogle fotos ved Lake Pukaki, kørte vi videre ud til Mt. Cook. Ved bjerget blev vi mødt af 3 naturguider. Vi skulle deles i 3 hold, der skulle gå lidt forskellige afstande og med forskellig hastighed. Jeg gik med i den første gruppe, som skulle gå helt ud til gletsjeren.
DSC07167 DSC07163
På vej derud skulle vi passere 2 hængebroer, som svingede lidt frem og tilbage når vi gik på dem. Turen var en let og fantastisk tur ud langs bjerget. Da vi kom helt derud åbenbarede  der sig et virkeligt flot syn, som jeg sent vil glemme…. en gletsjersø med isbjerge flydende ud fra selve gletsjeren. Gletsjeren var helt åben efter jordskælvet i 2010, hvor der brækked 60.000 Tons is af. Vi fik at vide at vi er blandt de ca. 30% som får hele Mt. Cook at at se i fuld flor, i solskin og med meget sne på. Noget andet vi også fik med var en god omgang højfjeldssol. Størsteparten af gruppen er mere eller mindre sol skoldet på arme/ben og i nakke.
DSC07189
DSC07203 DSC07234