onsdag den 25. januar 2012

25/1-12 Verdens Røvhul

Vi forlod the Park i Tongariro fra morgenstunden, vis skulle til Lake Taupo. Lake Taupo er både navnet på sen sø og en by. Søen er New Zealands største sø med et areal på 606 km2, Søen er opstået ved et kæmpe vulkanudbrud. Søen er dog mest kendt for sin store ørredbestand og de mange Maori udsmykninger langs søens klipper. Vi fik lidt tid i Lake Taupo, idet Lone skulle ud at handle ind til vores frokost. Efter en gåtur rundt i byen, kørte vi videre til Huka Falls.
DSC08917 DSC08921
Jeg selv og 4 andre skulle nemlig ud at sejle i Jetboats helt tæt på vandfaldet. Det var hyleskægt og der var fart over feltet. Jeg tror vi fik omkring 8-10 360 graders vendinger, den bedste var helt sikker den ved bunden af vandfaldet. En god actionpræget sejltur. Resten af selskabet gik en tur imens vi sejlede.
IMG_0887 IMG_0906
Så kørte vi videre imod Rotorua – Maoriernes hovedstad. Byen er placeret ovenpå geotermisk og vulkansk aktiviet, så der lugter lidt af rådne æg i byen. Vi kørte ud til Ohinemutu Village, som er en Maori landsby ved Rotorua. Her skulle vi spise vores frokost. Men først skulle vi bydes velkommen på ægte Maori vis. Man giver hånd og trykker næserne imod hinanden to gange. På denne måde hilste vi alle på de to Maorier, som skulle vise os rundt idag. Først herrerne og dernæst kvinderne – der var en vis hakkeorden.
DSC08977  DSC08983
Vi spiste en dejlig frokost, med rejer og majs kogt i vand direkte fra undergrunden, og naturligvis sandwich med pålæg, i det fri med udsigt til Lake Taupo. Efter frokosten skulle vi besøge deres kirke, som er den eneste Maori kirke i hele New Zealand.
Turen gik videre ud til Rainbow Springs og Kiwi Encounter. Her så vi hvordan de prøver at rette bestanden af Kiwi fugle op på et fornuftigt niveau. De indsamler Kiwi æg og udruger dem. Kiwi fuglene udsættes så igen når de vejer omring 1 kilo. Det var meget spændene at høre om, men højdepunktet var da at se 3 levende Kiwier.  Vi måtte desværre ikke tage billeder derinde.