torsdag den 21. november 2013

20/11 Amazonas Jungle Hike

For første gang på ferien er vi nede i 450 meter over havet, hvilket også betyder at samtlige havde sovet lidt bedre i nat. Vi samledes alle efter morgenmaden, og fik udleveret et par gummistøvler. Idag skal vi nemlig på Jungle Hike lige bag vores hotel. Vi blev delt i 2 hold og så begav vi os op ad den mudrede sti, ind i junglen. Turens formål var at give os et indtryk af alle de planter der er, og flere af dem kunne bruges som medicin. Vi så ingen store dyr, men derimod mange sommerfugle, edderkopper og en enkelt falk. Der var forkellige forhindringer på stien. Den største var helt klart mudder, men også da vi skulle igennem klippe-labyrinten, fik vi afprøvet vores slanke kroppe, der var rigtigt smalt mange steder.

Efter gå-turen i junglen, var der frokost på hotellet. Vi fik 4 retter: Tomat med tunsalat, grøntsagssuppe med popcorn, spaghetti bolognese og bananer med chokolade til dessert.

Så skulle vi køre en lille tur i bussen, for at nå frem til en lille landsby, hvor der bor 35 familier – ca. 100 mennesker. De har egen skole og købmand. Desværre var det begyndt at regne, så der var ikke så meget at se i landsbyen. Så vi gik over broen der krydser floden, og gik videre op i skoven, hvor vi skulle se et stort Kapoktræ. Det var omkring 70 meter højt, og det kræver 30-35 mand holdende hånd i hånd at nå rundt om træet. Imens vi var ved træet begyndte det at lyne og tordne, og jeg har aldrig oplevet et så højt tordenbrag som her, lige ved foden af træet. Selv guiderne blev forskrækket.

Efter at være kommet tilbage til bussen, kørte vi til den næste landsby. Her bor der en gruppe aber på torvet. Dem skulle vi naturligvis kigge lidt på, men der var ikke mange hjemme på grund af regnvejret. Men vi gik en tur rundt i byen og endte på en cafe. Jeg fik en kop kaffe og andre en øl.

Efter dette stop gik turen hjem efter en oplevelsesrig dag i Amazonas Junglen.