mandag den 17. september 2012

16/9 Alpine Thailand

Efter en god omgang morgenmad, stod vi på bussen og kørte til det nordligste punkt i Thailand, ved grænsen til Burma (Myanmar). Vi besøgte morgenmarkedet, hvor der sælgere både fra Thailand og Myanmar. Vi fik 1 times tid til at gå rundt og evt. lave en god handel.

Så kørte vi lidt videre, men stoppede ved opstigningen til bjergene. Vi skulle i nogle mindre bjergklatrene busser, idet vejen flere steder har stigningsgrader på over 20. Vi kører i omkring 1 time og ankommer til en lille bjergstamme. Stammen harlagt deres indtjening om fra opium til turisme. Stammen er også nogle af de få der har konverteret til kristendom. Vi så deres kirke, hvor der jo idag skulle være gudstjeneste. Vi fik også mulighed for at gå en tur rundt i byen og endda besøge en ældre mand og kiggede ind i hans hytte. Han havde 2 luksusting i hytten: TV og Køleskab.

DSC01687  DSC01702

Videre på vores færd, kom vi til en Te plantage i ca. 1100 meters højde.Området her i bjergene et ideelt til te-dyrkning, og de høster op til 8 gange om året. Man dyrker især O´lang the i området, men også grønt og sort te. Vi fik 4 forskellige smagsprøver og det hjalp lidt på min forkølelse, Jeg købte dog ingen te, idet de tror det er guld, 70 – 90 kroner for 250  gr Te. Arbejderne der plukker teen tjener 6 baht pr. kilo, og det svarer til en dagløn på ca, 250 Baht. Omregnet er det ca. 50 kr.

DSC01725  DSC01734

Vi kørte til en nærliggende by, Doi Mae Salong, hvor vi skulle på kinesisk restaurant og have frokost. Man kan sige at den eneste forskel der er på kinesisk og thailandsk mad er at thai-mad er mere krydret. Men det var en god frokost.

Vi skulle nu finde vores store bus igen, og videre ned til floden, hvor vi skulle ud at sejle på floden i Longtail både. Det var en tur op ad floden på omkring 1 times tid. Der var meget at se på. Da vi var kommet på land igen besøgte vi en appelsinfarm.

DSC01768 DSC01801

Jer er nu indlogeret på Thaton River View Resort, et primitivt hotel udenfor lov og ret. Her er ingen internet eller mobil dækning. Så her må siges at være fredfuldt. Min bungalov er placeret helt ned til floden, og der er en livlig trafik på floden af longtail både. Vil man gerne bade er poolen: Floden.