fredag den 14. september 2012

14/9 Tour de Phrae

Dagen startede med morgenvækning kl. 6, vi skulle nemlig være klar til afgang kl. 7:30 ude foran hotellet. Dagen idag skulle vi rundt i Phrae og se de mange små foretagender. Vi startede med at få en cykel udleveret og justeret til. Så gik turen til en lille skole med kun 36 elever. På skolen så vi børnene hejse flaget og synge nationalsangen, ligesom de også bad til Buddha og sang Kongens Sang. Vi kunne gå rundt på skolen, dog i bare fødder. Alle eleverne var meget søde og måske også lidt forventningsfulde over at skulle møde nogle Faranger.

DSC01137  DSC01143  DSC01158

Turen gik så videre til en pensionistklub som lavede thai-hatte af palmeblade. Vi blev budt indenfor og der var mulighed for at købe hattene til en fornuftig pris. Derfra gik turen til fods lidt ned ad vejen til et lille teglværk. Familien kunne håndlave 30.000 mursten om måneden, og de ansatte var blot manden og konen.

DSC01162  DSC01172  DSC01184

Så skulle vi på en lille cykeltur for at komme til en familie, som  lavede madpakker – små kurvebøtter til Sticky-rice. Manden ordnede palmebladene og konen flettede kurvene. De havde prøvet at bytte, men mandens flette kvalitet var alt for ringe.

Herfra gik til et værksted hvor de lavede design kollektioner til bla. Louis Vutton. Her kunne vi også frit gå omkring og se de arbejdede, og der var også tilknyttet en lille butik. Så kørte vi videre ud til området hvor de smeder segl og andre knive. Alle på dette sted var ansat på akkord.

DSC01192  smed_01  smed_03

Vi cykelde tilbage til hotellet, og vi havde nu tilbagelagt lige omkring 23 km. Vi gik nu ombord på bussen, og kørte lidt udenfor byen, hvor vi skulle spise frokost. Vi drejede ind ad en støvet jordvej, og jeg tænkte at det ikke er det normal sted for en restaurant. Men vi endte ved en Put & Take sø, dog skulle vi ikke selv fange maden. Vi fik serveret en fin Thai-frokost med flere retter, og jeg fik nok også lidt rigeligt af nogle små røde skiver i salaten (chili) – fik ihvertfald varmen. Ligesom vi stod på bussen igen, begyndte det at regne.

DSC01301

Da vi kom tilbage til hotellet, fik vi resten af dagen fri, så Charly og jeg tog hver en cykel og kørte en tur ned i byen. Lige indenfor bymuren bliver der hver fredag afholdt grøntsagsmarked, og der var da nogle boder med grønt, men flest solgte mad til hungrende sjæle.