mandag den 17. september 2012

15/9 Wat Roung Khun

Jeg stod på bussen kl.7, og så skulle vi på en lidt længere køretur til den nordligste del af Thailand, endestationen er den Gyldne Trekant. Vi kørte et par timer, så der var rig mulighed for afslapning i bussen. Benjamin ville ikke snakke før vi nærmede os det første stop. Så der blev blundet lidt i bussen.

Første stop på turen, var ved et mindesmærke for en dansker, Hans Marqvard Jensen, som har en stor andel i den måde det Thailandske politi er opbygget. Det er mere end 150 år siden at Danmark indledte samarbejde med Thailand. Thaierne er stadig glade for os danskere.

DSC01330  Cafe Latte i Phayao

Efter dette korte stop, kørte vi til byen Phayao, hvor vi skulle ind og have en Cafe Latte, med særegen kunst på toppen. Der var også mulighed for at shoppe hos en lille købmand – den sidste inden Chiang Mai.

Turen fortsatte nu 1 times tid, og så kunne vi ane det tempel vi skulle besøge. Wat Roung Khun eller det Hvide Tempel er bygget af kunstneren Chalermchai Kositpipat, som også er kendt for sine buddhistiske malerier. Templet er langt fra færdigt, men har indtil nu kostet 350 Millioner Baht, svarende til ca. 70 mill. kroner. Templet var utroligt flot, det er helt hvidt, og kun toiletterne er i Guld. Templet adskiller sig også på den indvendige usmykning, idet det er billeder fra nyere tid, eks. Avatar, Harry Potter osv. Dog skal siges at vi ikke måtte fotografere inde i templet.

DSC01415  DSC01392

Nu nærmede vi os Den Gyldne Triangel, og skulle høre lidt om den mørke historie som Opium har trukket hen over Thailand. Vi besøgte derfor The Hall of Opium i Chiang Rai. Det er et museum der meget godt beskriver de problemer Opium har skabt. Problemet er ikke stort idag, men man formoder der stadig dyrkes opium i Thailand, Myanmar og Laos. Dette er også de tre lande i Den Gyldne Trekant, kun adskilt af Mekong Floden. Folk i området håber at i fremtiden der kommer en bro over Mekong floden, så de kan køre til Kina.

DSC01458 

Mekong Floden er Asiens længste flod, og den bevæger sig igennem 4 lande, og forsørger op imod 68 mill. mennesker med mad. Mekong Floden er 4 gange mere rig per m2 end Østersøen. Vi sejlede en tur på Mekong Floden op forbi Caninoet i Burma og videre ned til Donsao i Laos. I Donsao gik vi iland og handlede lidt souvenirs. Vi smagte også på den lokale snaps, min var brygget på Kobraslange. Der var også ginseng, bæltedyr, tigerpenis og skildpadde. Men nu havde jeg jo fået at vide at jeg er født i slangens år, så det blev Kobra slange snaps.