tirsdag den 11. september 2012

11/9 Grand Palace & Wat Pho

Efter en dejlig morgenmad, skulle vi mødes ved hotellets kajplads. På dagens udflugt er bussen byttet ud med en båd. Vi sejlede mod nord og kom forbi ØK’s gamle hovedkvarter og vi passerer også en del store templer langs floden. Vi ankommer til Grand Palace, hvor vi får en rundvisning af vores lokal guide Thomas, idet danske udenlandske guider ikke er velkomne. Vi får en grundig gennemgang af de mange konger som har bygget dette fantastiske palads. Vi kom også ind i det store tempel og hvor vi så Smaragdbudhaen.

DSC00682  DSC00687

Efter et par timer i paladset tager vi båden til Khlongerne, som er små  kanaler, der er fredet af Unesco, for at bevare det lokale islæt og verdens kulturarv. Her kunne vi rigtig se hvordan den fattige del af Bangkok lever. Vi laver et lille stop for at fodre fiskene (en lokal malle) med brød.

DSC00758  DSC00752

Efter denne oplevelse, fortsætter vi til Wat Pho templet. Det er templet med den store liggende gyldne Buddha. Som i alle templer skal vi have lange bukser, skjorte med ærmer og bare fødder. Vi har lidt fritid ved Wat Pho, og jeg går en runde i templet.

DSC00769 DSC00770  DSC00785

Vi sejler nu hen til et blomster og frugtmarked, og her var der virkelig meget at kigge på. Man må dog ikke dufte til blomsterne. Vi fik en gennemgang af de mest kendte Thai-grøntsager og frugter.

Så er det blevet tid til frokost, og den indtager i nærheden af Chinatown. Vi fik buffet, og det smagte dejligt. Efter frokosten fik vi mulighed for at gå en tur rundt i denne del af Chinatown. Efter denne lille gåtur vender vi båden og sejler tilbage til hotellet.

DSC00793  DSC00799

Hertil aften gik jeg en tur hen til Asiatique, som er ØK’s gamle pakhuse, som er omdannet til et stort område hvor der handles og der er en række restauranter. Her er der spisesteder for alle, både almindelige og rige mennesker. Jeg spiste med de almindelige på KFC. Imorgen går turen så nordpå.