torsdag den 13. september 2012

13/9 Vandfald og bjergskylning

Vi ankom til den lille station i Den Chai udenfor Phrae kl. 7. Vi skulle ifølge køreplanen være ankommet kl. 4. Men det er vist meget normalt at toget er en anelse forsinket. Jeg er blevet rystet godt igennem i nat, føstes lidt som hård turbulens. Men det har helt sikkert været en god oplevelse at bumle op igennem Thailand.

Vores bus var ankommet fra Bangkok med vores bagage, så da vi ankom til hotellet fik vi fri i 2 timer, så vi kunne få lidt morgenmad og et bad, inden vi skal på udflugt i Phrae.

Dagens udflugt starter ved Ma Hom, som er et område i Phrae, hvor de laver naturindfarvet tøj, ved hjælp af Indigo planten. Farven trækkes ud af bladene og blandes med læsket kalk og vand siet igennem aske. Vi fik slev lov at lave en klud med tryk. Trykket laves med voks, inden de indfarves. Efterfølgende kan man så koge klædet og fjerne voksen.

DSC00995  Min Klud med voks tryk

Vi skulle have været videre ud til en drypstensgrotte, men grundet oversvømmelse i området, så stod grotten under vand. Istedet kørte vi ud til Thailands Mini Grand Canyon. Smukt lille sted på 0.27 kvadrat kilometer. Herfra gik turen op i bjergene hvorvi skulle se Huay Rong Vandfaldet. Her spiste vi også vores medbragte madpakker.

DSC01008  DSC01048

Lige efter frokost, hoppede vi ombord på en lille lastbil “Grisebil”, og blev kørt op til en lille bjergskole, hvor vi fik en rundvisning – skolen er støttet af Ben Aristi og Bravo Tours. Børnene var ellevilde, det er ikke hverdag der kommer hvide på besøg. Vi kørte så til selve bjerglandsbyen, men vel ankommet stod det nu ned i stænger. Vi besøgte dog en gammel dame, som var iklædt nationaldragten. Men turen videre ned i dalen blev aflyst på grund af den megen regn, det var blevet for smattet.

DSC01083  DSC01088 DSC01100

Her til aften gik vi en tur, fordi vi skulle finde en fin restaurant. Efter en kort gåtur, viste det sig at vi skulle køres i hver vores Rickshaw, på en tur igennem Phrae. Vi endte ved Vongburi House, som er et privatejet museum. Huset er bygget i teaktræ og er opført i perioden 1897-1907. På museet så jeg blandt andet slave kontrakter, og 20 rum indrettet i den gamle stil med antikke teak møbler. Efter en rundgang i huset, skulle vi spise en rigtig Thai-middag. Maden blev lavet af familien, der bor i huset.