søndag den 21. juli 2013

Søndag den 21. Juli 2013, I Sneen

Afgang fra Eigilsstadur og imod syd ad hovedvej 1. Udenfor byen drejede vi til højre og kørte på öxi-vejen. Öxi-vejen er en smuk tur på grusvej med stigniingsprocenter på 17%. Vejen er også smal, så der kunne ikke laves fotostop, og dog, så kunne vi lave Japansk Fotostop - altså vi kom ikke ud af bussen, men tog billeder ud af vinduet, mens bussen satte farten ned.
Vi kom dog til en enkelt p-plads ved et vandfald med udsigt til fjorden. Lidt senere ankom vi til Djupivorgur, hvor vi skulle på Hotel Framtid og have formiddagskaffe med brød.
DSC04596 DSC04597 DSC04598
 
Turen fortsatte så imod Höfn og videre til vores hotel i Nesjum, hvor vi havde toiletstop inden turen gik videre til  Vatnajökull Gletscheren. Ved foden af gletscheren blev vi samlet op af 3 super-jeeps, der skulle køre os de 23 km op ad bjergvejen til vores destination på kanten af - Vatnajökull gletscheren.
Ved ankomst på fjeldet startede vi med en frokost bestående af  brocolli suppe og salatbar.
DSC04617 DSC04638 DSC04640
 
Så fik alle udleveret en foret køredragt, gummistøvler og hjelm. Guiden gennemgik proceduren for vores tur på gletscheren, og fortalte lidt om snescooteren. Vi gik sammen 2 og to, og fik tildelt en snescooter. Vi skulle holde 20 meter til den foran, og der måtte ikke overhales. Vi kom afsted og det nok lidt sløvt, da nogle ikke var så vilde med hastigheden. Så efter vores fotostop blev i delt i 2 hold; De sløve og de fartglade. Det er lettest at styre snescooteren hvis hastigheden er imellem 30 og 50 km/t.  Det var fedt at få lov og vride håndtaget. Turen sluttede efter en times tid, og afslutningen var en Vatnajökull Gletscher-øl. Øllet kan kun købes i området og er brygget på vand fra gletscheren og urter i området. God mørk øl, der minder lidt om en juleøl.
DSC04651 DSC04674 DSC04678
 
Vi blev kørt ned fra gletsheren i super-jeeps, og landede på hotel Jökull ved 6-tiden.