lørdag den 20. juli 2013

Fredag den 19. Juli 2103, Myvatn & Hvalsafari

Vi tog afsted fra hotel Edda omkring kl. 8. Vi skulle køre til Myvatn. Modsat vejrudsigten så regner det her til morgen - surt, når vi mest skal bruge tørvejr.
Vi stoppede hos Freddy,hvor vi fik en kop kaffe, og nogle købte lidt i butikken. Vi kørte til et nærliggende fuglemuseum, imens det regnede mest. Der var udstillet 250 udstoppede fugle.

Så kørte vi til Hverfjall, som er en eksplosions krater. Vi skulle gå op på toppen, ca. 382 meter over havet. Solen var kommet frem og regnen var stoppet. Det var en god vandretur op på kraterkanten. Fra kanten kunne vi se rigtig langt. Vi kunne se over til Helvedets Køkken - hvor vi skal over imorgen. Men også udsigten over Myvatn Sø var helt enestående, og jo ikke mindst det 100 meter dybe krater.

Vi gik ned igen og kørte til Dimmorgir Lavaslottene. Her er der mange forskellige lava formationer. Der er også nogle der ligner mumi-trolde og andre fantasi-dyr, kun vores fantasi satte grænsen for oplevelsen. Efter en rundtur i lavaslottene, gik vi op til restauranten og fik friskrøget Ørred fanget i Myvatn søen. Det var utrolig lækker frokost.

Så gik turen videre til Husavik, hvor vi gik ombord på Bjössi Sör, en Whale Watch båd. Vi sejlede ud i fjorden, og der gik ikke længe før vi så den første pukkelhval. Jeg har ikke tal på hvormange hvaler vi så, men det var mange. Der var også enkelte delfiner og marsvin. Der blev fotograferet på livet løs, og alle fik noget i kameraet, om det så var mest hav eller hvaler vides ikke med sikkerhed.

Turen gik så hjem til Hotel Edda, hvor vi fik Plukfisk til aftensmad.