lørdag den 20. juli 2013

Lørdag den 20. Juli 2013, Helvedets Køkken og Vandfald

Som sædvane startede dagen med en god morgenmadsbuffet, med gode vafler idag. Omkring kl. 8 kørte bussen hen til Gödafoss - Gudevandfaldet. Det var her at Islændingerne smed de hedenske papirer i vandfaldet, da de i år 1000 skiftede til kristendom. Vandfaldet var utrolig flot og der var rigtig meget smeltevand, så det buldrede løs.
 
DSC04223 DSC04198 DSC04203 
 
Så gik turen videre til Myvatn og Helvedes Køkken. Vi gjorde holdt ved flere udsigts punkter, blandt andet også ved det område hvor de lokale bager brød i damp-ovne. Vi gik en tur i Helvedets Køkken - Gordon Ramsey var der ikke. Det lugtede meget af svovl, og vi fik historien om hvad dette område blev brugt til under krigen. Islændingerne samlede svovl-vandet op og udvandt krudt, som blev solgt til de Europæiske lande under krigen. Idag samler man noget af det kogende mudder, og sælger det i butikkerne..
 
DSC04320 DSC04329 DSC04346
 
Vi kørte til Krafla. Vi gik ind ad stien, hvor vi kunne se både den gamle lava, og den nye lava fra udbruddet i 1985. Udbruddene i dette område, var ikke et tradionelt vulkanudbrud, men derimod ligesom at man havde lukket en lynlås op i klipperne, så kom der ild og lava op i lange kløfter. Det var flot at gå rundt imellem denne høje lava. Sidst på turen skulle vi over en lille sne-tunge. Krafla er beliggende i 560 meters højde over havet.
 
Efter gå turen lavede vi frokost, og spiste den i det fri. Vi havde købt røget laks i området. Heroppe bruger man ikke træ, når der ryges, men derimod fårelort. Men det smagte rigtig godt - laksen altså.
 
Turen gik nu videre ud til Islands største vandfald, Detifoss. Efter en kort vandretur kom vi til et udsigtspunkt, hvor vi kunne se det andet vandfald på denne elv; Sellfoss. Der er 3 vandfald på denne elv, hvor Dettifoss er den sidste og største, den giver 500 kubikmeter vand i sekundet. Vi gik videre og kom så til Dettifoss. Utolig flot og larmende. Vi så regnbuen spejle sig i vandstøv skyen.
DSC04487
 
Herfra gik turen nu til Eigilsstadur, hvor vi skal overnatte 1 dag. Imorgen går det videre ned langs fjordene til Höfn