fredag den 12. juli 2013

Fredag den 12. Juli, Afgang til Reykavik

Vi mødtes alle i Billund lufthavn lige omkring middagstid. Vi havde vores egen check-in skranke, så det gik hurtigt med at komme videre igennem security. Vi havde omkring en times tid i det toldfrie område, hvor vi fik en sandwich inden vi gik ombord på flyveren til Island. Det var en lidt ældre Boeing 737, men vi kom alle med og alndede i Island efter knap 3 timers flyvning.

Vejret her i Island er idag omkring 10 gr. og lidt blæsende. Da vi var kommet ombord på vores bus, kørte vi ad bagvejen til Reykavik. Vi havde dog lige et par stop inden da. 1. stop var ved Håndryggen. Håndryggen er det sted på Iisland hvor de 2 kontinentalplader – Euroasia og Amerika – mødes. I island trækker disse plader væk fra hianden med omkring 3 cm om året, så island vokser. Ved håndryggen her syd for Keflavik er splaten omkring 20 meter bred. Der var lavet en bro, så vi kunne gpå fra Europa til USA.

DSC01170 DSC01174 DSC01197

Så var turen kommet hvor vi også skulle se lidt på det geotermiske område. Vi gjorde holdt ved Krydsyvik, hvor undergrunden syder og bobler. Det lugtede lidt af prut i området. Men urtoligt flot og det bragte da også temperaturen lidt op over de 10 grader.

DSC01225 DSC01277 DSC01290

Vi kørte lidt og kom til kysten ved Krydsyvik, som var direkte mod vest med kig til Atlanterhavet. Der blæste en vældig vind, og bølgerne slog højt ind over klipperne. Da der var bblevet taget billeder krøb alle ind i bussen igen, og vi kørte til Grindavik, hvor vi skulle ind og have aftensmad på Jons Sømands Pensionat. Rigtig god mad – Suppe og derefter Torskenakke med tilbehør.

Så gik turen videre ind imod Reykavik, dog med en lille afstikker igennem de små byer på vejen derind. Vi skal overnatte på luksushotel iaften, ved indenrigs lufthavnen. Der bliver ikke fløjet herfra, andet end i dagtimerne.

DSC01379 DSC01337