lørdag den 19. januar 2013

19/1 Maori Kulturdag

Efter morgenmaden kører vi alle i bus ud til Lake Rotonuami, hvor vi skal gå en tur hele vejen rundt om denne hellige sø. Med som guider har vi Høvdingen Shane og hans gode ven Tom. De fortæller om alle de planter, buske og træer vi møder, og også lidt om hvad de kan bruges til den dag idag. Vi hører flere fugle undervejs, men ser dog kun nogle ænder. Efter gåturen, der tog ca. 2 timer, kørte vi hen og så hvor Maoriernes Krigsdans “Hakaen” blev skabt.

Efter nogle sagn og fortællinger skulle vi ind til stammens Marei (Samlingsted eller forsamlingshus). Det er meget unikt at vi får lov at komme her, idet det ikke normalt er lukket op for turister. Men Lone kender Shane og flere fra stammen. Vi bliver budt velkommen på Maori Stil, hvor man hilser ved at trykke næserne imod hinanden. Efter velkomsten blev der serveret en frokost,med friskfanget regnbueørred og ål – begge røget med Manukatræ.

Efter frokosten gik vi ind i det mest hellige, nemlig Mareien, hvor vi fik historien om denne stamme. Efter en lang dag med Maorierne, kørte vi tilbage imod hotellet. På vejen satte vi otte personer af ved  Mountain Air, de skulle op og flyve hen over vulkanerne. Det er nemlig således at Tongariro er i udbrud lige nu.

Hertil aften har vi haft en hyggelig aften sammen med Maori stammen, som har lavet Kiwi Barbecue og Hangi til os. Hangi er kød og grøntsager lavet i jord-ovn. De startede imoges med at grave et hul og lave et pagodebål ovenpå, med sten allerøverst. Utrolig lækkert kød og grøntsager. Vi har sunget for dem på danske og de for os på Maori. Alt ia alt en perfekt aften, jeg sent vil glemme.