mandag den 14. januar 2013

14/1 Kaskelothvaler & Delfiner

Tidlig op og dernæst en nem lille morgenmad. Idag skal vi ud at se på hvaler og delfiner, så det er afgang til hvalstationen kl.7:50. Da vi ankom så vi først en lille film om sikkerheden ombord på båden.
Vi sejlede ud fra havnen, og det gyngede rigtig meget, men ingen blev søsyge. Efter 45 minutters sejlads, fik vi lov at gå ud på dækket og kigge efter Kaskelothvaler. Besætning fik øje på en, de lytter også med hydrofon, og vi sejlede lidt frem. Den dykkede ret hurtigt, men flot var det. Lidt efter spottede de en hval da den kom til overfladen, så vi sejlede hen til denne. Vi fik virkelig valuta for pengene her, idet den blev ved overfladen i 6 minutter, inden den dykkede ned igen. For hvert minut den bruger på overfladen, kan den være neddykket i 10-12 minutter. Havet her er 1600 m dybt.
Efter denne flotte oplevelse sejlede vi ind imod kysten og her så vi en hel flok Dusky Delfiner, og de ville gerne vise at de kunne hoppe op ad vandet.

Vel tilbage på land igen, kørte vi i bus ud til Kaikoura Sælkoloni, og her var der rigtig mange sæler der hvilede sig efter nattens jagt på stranden. Vi fik frokost ved sælkolonien, og det var Fish & Chips.

Så gik vi hen til Peter Fårefarmer, hvor vi fik en introduktion til hvordanman klipper får, og også hvordan ulden bliver sorteret. Efter dette gik vi videre hen til Dolphin Encounter, hvor vi fik vores eftermiddags kaffe.
Resten af eftermiddagen var til fri disposition, og flere gik en tur op i byen. Jeg tog hjem til hotellet og satte udstyr op til fremvisning af de billeder vi har taget indtil nu.