lørdag den 12. januar 2013

12/1 Windy Hooker Valley

Tidlig op idag, og så kørte vi imod nord. første stop var ved Moeraki Boulders, som er nogle store runde sten, der er blevet dannet for tusinde år siden af fossiler, og nu er de så rullet ud af skrænten ved stranden. Vi gik en tur på stranden og nød det dejlige vejr - solskin.

Turen gik nu videre mod nordvest, ind igennem dale med Amarou klipper. Amarou bruges til at bygninger, og har en karakteristisk hvid-gul farve. Flere af de skotske bygninger i Dunedin og omegn er bygget af disse sten.

Vi ankom til Mt. Cook området lige omkring frokost, og spiste på en cafe med udsigt til bjerget. Efter frokosten tog vi alle vandrestøvlerne på og begav os ind ad "The Hooker Valley Track", som fører ind til Mt. Cook Gletschersøen. Desværre var en af broerne blevet beskadiget, så vi kom ikke helt ind til søen. Vinden inde i dalen har de sidste dage været meget stærk, helt op til 177 km/t, og det kunne den sidste bro ikke holde til. Det blæste også en halv pelikan i store vindstød idag, så alle holdt på hat og briller. det var dog stadig en smuk gåtur ind i dalen.

Vel hjemme på vores hotel, fik vi en dejlig omgang aftensmad og senere hyggede vi i baren, hvor jeg viste de billeder fra gletschersøen, jeg tog sidste år. Det er nu tid til at finde i seng.