fredag den 11. januar 2013

11/1 Otago Halvøen

Dagen startede med lidt morgengymnastik. Vi skulle op ad Baldwin Street, som er verdens stejleste gade. Det gik fint, og alle kom til toppen. Så gik turen op til Signal Hill, for at få den bedste udsigt udover Dunedin og Otago Halvøen. Vejret lader til at blive bedre nu, men vi vil gerne at det skal blæse lidt i eftermiddag, så vi sang vores morgensang på Signal Hill.
Vi kørte ned i byen og så Dunedin's vartegn, den gamle banegård bygget i skotsk stil. Herfra fik gæsterne fri indtil kl. 13, så de kunne shoppe lidt.

Tilbage på hotellet, fik vi varm frokost, og udleveret en madpakke til resten af dagen. Vi stod ombord på 2 små busser, og begav os ud på Otago Halvøen. Første stop er det store vådområde midt på halvøen. Her så vi rigtig meget fugleliv. Vi fortsatte ud til spidsen af halvøen, og her så vi Albatrosser i luften. Så det blev rigtig godt, vi så adskillelige af disse store fugle - 9 kg med vingefang på 3 m - komme flyvende lige over vores hoveder.

Nu skulle vi en tur ud til babysælerne og pingvinerne. Efter en kort tur i bus, ankom vi og blev delt i små grupper af 8-12 personer. Vi gik første ned til Sælernes yngleområde, og så mange baby NZ pels sæler. De yngler i et klippeområde, for på den måde at slippe for deres største fjende - Søløven.
Vi gik derfra og videre ned til stranden, og her lå der 2 Søløver på stranden. Vi gik forbi med forsigtighed og fortsatte hen til de Guløjede Pingviner, som var på vej hjem fra en hel dags jagt på havet. Disse pingviner yngler højt oppe på klippesidene, og vandrer derfor op nede fra stranden.

Efter en lang og spændene dag på Otago Halvøen kærte vi tilbage til hotellet og gik i seng.