onsdag den 16. januar 2013

16/1 Abel Tasman National Park

Tidlig op til en lille omgang morgenmad, og så afsted til Kaiteriteri kl. 7. Omkring kl. 8 påmønstrede vi vores seashuttle – vand taxi – og sejlede ud til Apple Tree Bay. Undervejs så vi Split Rock og en flot udsigt.

Vel fremme ved Apple Tree Bay, stod vi af båden og gik op i regnskoven, og her startede en vandretur på 7 km. På denne vandretur så vi mange af de endemiske planter, såsom Silverfern, Rimu og vi hørte mange fugle.  En smuk tur igennem regnskoven. Vi kom frem til Anchorage Bay ved frokosttid, og mødtes her med den anden halvdel af gruppen, der havde været ude at sejle i havkajak. Vi fik en sandwich til frokost og dernæst kaffe med mudcake.

kl. 13 gik vi på stranden og efter en dukkert, skulle vi ud at sejle i havkajak. Det var en lille tur 2 timer, hvor vi sejlede ind i en tidevandslagune, og ligenu var vandstanden 4 meter, og ved lavvande er der ingen vand herinde. Det var en sjov og flot tur, og vi sejlede stille og roligt. Så da vi kom tilbage, stod vi ombord på Seashuttle og sejlede tilbage til Kaiteriteri. Herfra i bus kørte vi tilbage til hotellet i Nelson.