søndag den 19. september 2010

Red Center Safari – Dag 1

DSC03763 16/9: Uluru. Efter at jeg blev samlet op ved hotellet kørte vi sydpå til en Kamel farm. Der var mulighed for at få en ridetur mod en mindre betaling. Men som de fleste andre gik jeg ind og fik en kop varm kaffe og en sandwich. På turen ud mod vores Camp Site, skulle vi samle nogle deltagere op ved Uluru Airport. Vi kørte derefter til vores Camp. Vi fik indrettet os i teltene og fik også noget frokost.

DSC03765Efter frokost kørte vi ud til Uluru-Kata Tjuta National Park, og første besøg var det kulturelle center, hvor historien om uluru og aboriginalkulturen bliver fortalt. Der var også mulighed for at købe forskellige former for kunstværker.

Så gik turen endelig til Uluru (Ayers Rock). Uluru som er det Aboriginale navn for den klippe som  ligger i ensom majestæt på højsletten er 348 meter over terræn og 3,6 km lang. En gåtur hele vejen rundt er ca. 10 km. Klippen er dækket af fint rødt ørkensand, og det der gør Uluru helt speciel er at den virker nøgen og fintslebet.

DSC03799 Vi startede med at køre en tur rundt om stenen. Så skulle vi på en guided tur ved et vandhul på den ene side af stenen. Her var der en masse Stenmalerier og vi fik også historien bag disse. Mange malerier var lavet for at informere andre jægere og beboere om de muligheder der er omkring Uluru.

Vi kunne nu vælge at går om til et mødested, 4 km, eller køre med bussen. Jeg tog sammen med 7 andre turen på gå-ben, det var en dejlig tur og gav også mulighed for at se stenen tæt på fra forskellige vinkler, samt at lære mine medrejsende bedre at kende.

Efter at vi alle var samlet igen, kørte vi om til et udsigtspunkt hvor vi skulle se Uluru i  solnedgangen. Der blev serveret champagne og snacks, men desværre var det lidt overskyet, så vi så ikke solen gå ned. Det blev bare mørkt. Som et lille lyspunkt valgte en ung herre på vores hold at fri til sin kæreste.

DSC03810 DSC03842