mandag den 5. maj 2014

Mandag den 5. Maj 2014, Cuevas De Arta

Idag startede med morgenmad på hotellet fra kl. 7:30. Vi skulle mødes udenfor klar til afgang kl. 9. Dem der ville have vandrestokke fik disse, og så gik turen på gå-ben ned i byen. Vi skulle gå  langs strandpromenaden til Font De Sa Cala. DEt er en tur på omkring 5 km. Det var en meget hyggelig gåtur, hvor vi undervejs blev belært om de planter vi så undervejs. Vi havde Julio med, han er vores lokalguide her på Mallorca. Font De Sa Cala bliver i folkemunde kaldet tyskerbygten, idet mange tyskere valfarter til netop dette sted. Den store turisme starter op om ca. 1 måned, og så vil strandene heromkring være som fluepapir.

DSC00113 DSC00180 DSC00216

Ved vejs ende blev vi samlet op af vores bus, og kørte til en nærtliggende strand, hvor vi skulle på strandbar og have frokost. Til forret fik vi lidt salat med olien og Ayola (hoftecreme). Hovedretten var en frisklavet Paella. Det var altsammen utroligt lækkert. Drikkevarer var der rigeligt af, for 4 Euro var der fri bar – så rigeligt med øl, vin, sodavand og vand.

Herfra går turen videre op ad bjerget til Cuevas De Arta, som er en drypstenshule, man opdagede for 200 år siden. Stalakitterne og stallamitterne vokser ca. 1 cm pr. hundrede år. Det laveste punkt inde i hulerne er 5 meter under havniveau, og der hvor der var højest til loft var der 46 meter. Meget imponerende tur, og midtvejs på rundturen blev lyset slukket og vi var vidne til et spetakulært lysshow med musik. Mange flotte farver blev kastet op på stalakitterne og stalamitterne.

DSC00245 DSC00292 DSC00315

Tilbage på hotellet, fik vi lidt fri. Vi skulle mødes kl.18:30. Inden gik jeg en tur ned i byen, og så lidt på butikkerne og det livelige havne område. Da vi mødtes igen på hotellet, fik vi ejerens historie. Kirsten er fra Ålborg, og har siden 1966 boet på Mallorca, og er gift med en mallorciner. Efter fortællingen var der aftensmad.

Iaften var der mallorcinsk aften, og det betød rigtig mange retter fra mallorcas køkken. Efter mande var der underholdning i baren. Det var en duo som underholdte med gamle slagere på tysk og engelsk. en rigtig fin aften.