fredag den 9. maj 2014

Fredag den 9. Maj 2014, Cala Mesquida

Vi kunne sove længe idag. Vi skulle først mødes udenfor hotellet kl. 9. Så fik vi sunget vores morgensang til stor jubel hos de tyske gæster på hotellet. Julio var ankommet og vi gik op og så på dansker kolonien i Cala Ratjada. Herfra gik turen videre ned til havet på den nordlige side af byen.

Så blev vi delt i 2 grupper. Dene ene gruppe skulle gå til Cala Mesquida igennem skoven, og dette var langt den største gruppe. Vi var så 11 gæster i gruppe 2, sammen med Julio. Vi skulle gå over bjrget til Cala Mesquida. Det gik fint lige ud de første par kilometre, men så kom stigningen. I løbet af 30 minutter gik vi omkring 200 højdemeter, hvorefter det fladede lidt ud. Vi endte på toppen af bjerget i 271 meter over havet. Der mødtes vi af en helt fantastisk udsigt over den nordlige del af Mallorca. Vi fik taget et gruppe billede på toppen, med lidt hjælp fra andre turister.

DSC01159 DSC01164

Det værste ventede dog stadig, vi skule nemlig nedad en meget stejl sti. De færste 100 meter var nærmest lodret med rulle sten og høje trin. Det tog lidt tid, men alle kom sikkert ned og vi gik så ad stien til strandcafeen i Cala Mesquida. Gruppe 1 sad og ventede på os. Vi havde gået 8,3 km på vores bjergtur.

Så gik alle ombord på bussen, og vi blev kørt til Capdepera, hvor vi skulle have tapas på Cafe O’rient. Der var mange slags tapas; Sild, Parmeskinke, frikadeller, bacon-svøbte dadler og meget mere. Efter frokost skulle vi op til Castell De Capdepera, byens borg fra 1229. Her fik vi en rudvisning af Julio, og jeg oversatte hvor det var nødvendigt. Efter rundvisningen gik vi alle ned til Lones hus “Del monde” og fik en kop kaffe, øl, sodavand eller et glas vin.

DSC01232 DSC01235 DSC01248

Tilbage på hotellet var der arrangeret Pilates for dem som ville prøve dette. Vi fik en god times Pilates på spansk. Underviseren var Virginia, som er gift med sønnen fra hotellet – Daniel. Efter pilates var der lige tid til et bad inden vi skulle ud til Torres og spise aftensmad. Torres er en gammel herregård, og her fik vi mange foretter, og inden hovedretten kom på bordet var der musik med spansk guitar og flamingo-dans. Orkesteret underholdte hele aftenen.