mandag den 2. december 2013

1/12 Skildpadder

Efter en god morgenmad på hotellet, mødtes vi alle i  min gruppe – Sealions (søløverne). Vi blev kørt i Chiva til et avlcenter for skildpadder. Først skulle vi dog se på Flamingoer. I en gammel grusgrav gik der omkring 20 Flamingoer og mæskede sig i krebsdyr. Det er dog ikke lykkedes at få dem til at yngle i området.

Efter adskillige fotos, og en god fortælling, gik vi videre hen til selve Skildpadde centeret. Her i centeret indsamler man æg fra 3 forskellig steder på Isabela. Udrugningen sker på centeret, og når skildpadderne er 6 år bliver de genudsat i naturen, der hvor deres æg blev indsamlet. Der var også skildpadder, som var der for at kontrollere et avlsprogram. Vi så store og små skildpadder.

Vi gik derfra ad en lille sti igennem en kaktusskov og videre ind i mangroveskoven. Ved udkanten af byen blev i samlet op af vores Chiva, som kørte os til havnen, hvor vores båd ventede, så vi kunne komme afsted til Santa Cruz. Det var 2 timer på havet med god fart fra de 3 motorer på båden – samlet 600HK.

Da vi ankom til Santa Crus, bar vi vores bagage op fra båden og efterlod det hos Nick, der ville sørge for at det kom til vores hoteller. Imens gik vi til vores frokost restaurant – Galapagos Deli. Her fik jeg en kyllingesandwich – den bedste indtil nu, og det dessert vi alle en vaffelis og kaffe. Vi fik nu fri i en time, til at finde os til rette i byen og på vores hotel.

Går gik vi ud til Darwin Centeret, hvor Lonesome George opholdt sig i perioden 1972 – 2012, og hvor han døde 150 år gammel i 2012. Centeret opdrætter også skildpadder og den gyldne landleguan.

Hertil aften har vi været ude at spise i byen. Det er lidt specielt om søndagen, idet der bliver en hel gade lukket for trafik, og der dækkes op i gaden. De fleste af os fik rejer i kokos med ris. Nogle enkelte fik kylling med bønner og ris. Efter maden gik nogle af os på bar, hvor jeg fik en  Mojito – god sovemedicin.